przekąski 14.02.2023

Onigiri z pstrągiem

40 min
4 porcje
Onigiri z pstrągiem
Oran Tantapakul, stock.adobe.com
0

Onigiri z różnymi dodatkami to najpopularniejsza japońska przekąska. Zasadniczo jest to po prostu kulka lub trójkąt ryżu z fasolą, rybą lub owocami morza w środku, ale okazuje się bardzo smaczny i wygodny. Dzisiaj przygotujemy Onigiri z pstrągiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż w wodzie, aż będzie gotowy zgodnie z instrukcją i pozostaw do zaparzenia i gotowania na parze pod pokrywką.

Pokrój pstrąga na małe kawałki.

Połóż warstwę ryżu na dłoni, na niej pstrąga i uformuj Onigiri.

Owiń część Onigiri paskiem nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy