przekąski 22.01.2022

bułka pita z piklami i grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z piklami i grzybami
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Smażone grzyby świetnie komponują się z marynatami lub marynatami. Taki prosty chleb pita to szybka i wszechstronna przekąska na świątecznym stole lub na rodzinny obiad. Dla odmiany dodaj trochę rozmarynu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj koperek i rozmaryn i wymieszaj z twarogiem.

Posiekaj grzyby, smaż, aż wilgoć wyparuje i dopraw do smaku.

Posmaruj chleb pita twarogiem, ułóż grzyby i posiekane korniszony.

Zwinąć ciasną rolkę, dokręcić folią i pozostawić w lodówce na co najmniej pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy