Dobrą alternatywą dla znudzonych tartaletek są francuskie falbany z nadzieniem. Przygotowują się bardzo prosto i szybko, ponieważ można użyć gotowego ciasta francuskiego. Ale jednocześnie tak prostą przekąską łatwo zaskoczyć gości.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- Grzyby - 500 g
- śmietana - 100 ml
- ser - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto cienko i pokrój w kółka o małej średnicy i tyle samo pierścieni z otworem.
Posmaruj koła ubitym jajkiem, ułóż pierścienie i ponownie posmaruj.
Wyślij półfabrykat do piekarnika na złoty kolor na około 20 minut w 180 stopniach.
Posiekaj cebulę z grzybami i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Dodaj śmietanę i przyprawy i jeszcze trochę Duś.
Włóż nadzienie do falbany, posyp tartym serem i wyślij na kolejne 5 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy