przekąski 09.06.2023

volovany z nadzieniem

45 min
4 porcje
Volovany z nadzieniem
beataaldridge, stock.adobe.com
0

Dobrą alternatywą dla znudzonych tartaletek są francuskie falbany z nadzieniem. Przygotowują się bardzo prosto i szybko, ponieważ można użyć gotowego ciasta francuskiego. Ale jednocześnie tak prostą przekąską łatwo zaskoczyć gości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto cienko i pokrój w kółka o małej średnicy i tyle samo pierścieni z otworem.

Posmaruj koła ubitym jajkiem, ułóż pierścienie i ponownie posmaruj.

Wyślij półfabrykat do piekarnika na złoty kolor na około 20 minut w 180 stopniach.

Posiekaj cebulę z grzybami i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj śmietanę i przyprawy i jeszcze trochę Duś.

Włóż nadzienie do falbany, posyp tartym serem i wyślij na kolejne 5 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy