Pasztety są popularne w wielu krajach i tradycjach kulinarnych. We Francji są integralną częścią diety na co dzień i na specjalne okazje. Plusem jest to, że przygotowanie tak wykwintnej przekąski jest dziecinnie proste. Złap przepis na wątróbkę wołową z grzybami!
Składniki
- wątroba wołowa - 600 g
- Grzyby - 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- masło - 80 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątrobę do miękkości, około 25 minut.
Losowo pokrój warzywa i grzyby i smaż na oleju roślinnym, również do miękkości.
Zmiel wszystko razem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
Dodaj miękkie masło i przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy