Możesz zrobić sałatkę nawet z najprostszych potraw. Na przykład masz kapustę pekińską, marchewkę i trochę zieleni. Z tych składników otrzymasz już bardzo smaczną sałatkę witaminową. Mówię Ci, jak to gotuję!
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- marchew (duży) – 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.
Posiekaj kapustę w cienkie paski.
Obierz i zetrzyj marchewki.
Pietruszkę opłucz, strząśnij i posiekaj.
W szerokiej misce połącz kapustę pekińską, sok z cytryny i sól.
Dodaj marchewki, zioła, oliwę z oliwek i mielony pieprz. Dobrze wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy