przekąski 19.06.2023

pasztet z gęsiej wątróbki

30 min
6 porcji
Pasztet z gęsiej wątróbki
Vladimir, stock.adobe.com
0

Wraz z żabimi udkami i szampanem kuchnia francuska kojarzy się z pasztetem z gęsiej wątróbki. Wykwintny przysmak podaje się na talerzu, układając osobno kromki białego chleba i masło. Do przystawki zaleca się wino deserowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokim kotle rozgrzej ghee.

Dodaj wątróbkę gęsią i smaż przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej śmietanę i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.

Szalotki obrać i drobno posiekać.

Umieść na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.

W misce blendera umieść gęsią wątróbkę i pieczeń.

Dodaj sól, przyprawy i zmiel na gładką konsystencję.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy