Prawie błyskawiczna przekąska, jeśli niespodziewanie przyjdą do ciebie goście. Takie bruschetty doskonale ozdobią świąteczny stół lub bufet. Jasne, piękne, szybko się gotują, jest też bardzo wygodne. Bruschetty są dostępne z różnymi dodatkami,a dziś proponuję dynię.
Składniki
- Dynia - 300 g
- chleb (ciabatta) – 6 plasterki
- ser twarogowy - 100 g
- szczypiorek - 20 g
- czosnek - 4 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- nasiona słonecznika - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię, pokrój ją w cienkie plasterki, posmaruj oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.
W tym samym piekarniku wysuszyć ciabattę przez 5-7 minut. Możesz smażyć go na patelni bez oleju.
Natrzyj ciabattę czosnkiem i równomiernie rozprowadź twarożek na wierzchu.
Ułóż kawałki dyni i posyp bruschetty posiekaną zieloną cebulą i nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy