przekąski 22.01.2022

bruschetty z dynią i twarogiem

35 min
6 porcji
Bruschetty z dynią i twarogiem
Oksana, stock.adobe.com
0

Prawie błyskawiczna przekąska, jeśli niespodziewanie przyjdą do ciebie goście. Takie bruschetty doskonale ozdobią świąteczny stół lub bufet. Jasne, piękne, szybko się gotują, jest też bardzo wygodne. Bruschetty są dostępne z różnymi dodatkami,a dziś proponuję dynię.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, pokrój ją w cienkie plasterki, posmaruj oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.

W tym samym piekarniku wysuszyć ciabattę przez 5-7 minut. Możesz smażyć go na patelni bez oleju.

Natrzyj ciabattę czosnkiem i równomiernie rozprowadź twarożek na wierzchu.

Ułóż kawałki dyni i posyp bruschetty posiekaną zieloną cebulą i nasionami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy