przekąski 04.07.2023

Klasyczny pasztet śledziowy

15 min
4 porcje
Klasyczny pasztet śledziowy
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Wspaniała przekąska na świąteczną ucztę i na co dzień. Klasyczny pasztet śledziowy można podawać z gotowanymi ziemniakami lub włożyć do tartaletek i udekorować plasterkiem cytryny. Jest sycący, pyszny i bardzo prosty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz rybę, wypatrosz, odetnij głowę, ogon i płetwy.

Przeciąć na pół wzdłuż, usunąć grzbiet i pestki, przygotować filety.

Obierz jajka i spłucz.

Obierz cebulę i posiekaj.

Umieść śledzie, jajka, cebulę i olej w misce blendera. Zmiel na gładką konsystencję.

Dodaj sok z cytryny, przyprawy i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy