przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z imbirem i sokiem z limonki

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z imbirem i sokiem z limonki
zefirchik06, stock.adobe.com
0

Oryginalna wersja popularnej przekąski. Z miękkim sokiem z limonki okazuje się, że nie jest tak ostry, a świeży aromat imbiru dobrze komponuje się z czosnkiem. Podczas pracy z imbirem nie zapomnij włączyć okapu, otworzyć okien i używać rękawiczek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.

Wapno sparzyć wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.

Obierz imbir i zetrzyj na drobnej tarce.

W misce z marchewką dodaj sok z limonki, imbir, zmieloną czerwoną paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej rozgrzane do czerwoności masło, wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy