przekąski 09.07.2023

galaretka jagnięca

5 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka jagnięca
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Aby galaretowate mięso było obfite i bogate, potrzebujesz wystarczająco tłustego mięsa. Doskonałe galaretowate mięso uzyskuje się z jagnięciny, chociaż nie jest to do końca znana opcja. Podzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem we wszystkich szczegółach i szczegółach krok po kroku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jagnięcinę, przykryj wodą i zagotuj.

Dodaj cebulę i gotuj przez 3.5 godziny na małym ogniu.

Odcedź bulion i usuń mięso z kości i posiekaj.

Dodaj mięso z powrotem do bulionu. Dodaj przyprawy do smaku.

Gotuj wszystko razem przez kolejną godzinę na małym ogniu.

Wlej galaretkę do foremek, ostudź i włóż do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy