Aby galaretowate mięso było obfite i bogate, potrzebujesz wystarczająco tłustego mięsa. Doskonałe galaretowate mięso uzyskuje się z jagnięciny, chociaż nie jest to do końca znana opcja. Podzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem we wszystkich szczegółach i szczegółach krok po kroku.
Składniki
- noga jagnięca - 2 kawałki
- Baranina (łopatka) – 600 g
- cebula - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj jagnięcinę, przykryj wodą i zagotuj.
Dodaj cebulę i gotuj przez 3.5 godziny na małym ogniu.
Odcedź bulion i usuń mięso z kości i posiekaj.
Dodaj mięso z powrotem do bulionu. Dodaj przyprawy do smaku.
Gotuj wszystko razem przez kolejną godzinę na małym ogniu.
Wlej galaretkę do foremek, ostudź i włóż do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy