Phali z zieleni natychmiast przyciągają uwagę jednym z ich żywych kolorów. A dzięki orzechom i przyprawom w składzie smak robi wrażenie nie mniej. Podczas serwowania wolę ozdobić te Gruzińskie kulki ziarnami granatu.
Składniki
- szpinak - 500 g
- cebula - 200 g
- orzechy włoskie - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- kolendra - 0.5 pęczek
- pietruszka - 3 gałązki
- Chili (zielony) – 1 strąk
- ocet winny - 20 ml
- Sol - 1 szczypta
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj szpinak we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, wrzuć do durszlaka i osusz na papierowych ręcznikach.
Posiekaj cebulę, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki i chili.
Przełóż szpinak z orzechami przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj przyprawy i ocet winny i uformuj kulki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy