desery 01.02.2023

klasyczne ciasto Bento

55 min
1 porcja
Klasyczne ciasto Bento
0
0

Klasyczne ciasto Bento z biszkoptem waniliowym i nadzieniem twarogowym podbije Twoje serce. Możesz zrobić dowolne nadzienie, eksperymentuj. Niech to będzie czekoladowy ganache, bita śmietana, konfitura owocowa lub twaróg.

Składniki

na biszkopt:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Najpierw przygotuj biszkopt na ciasto. Jajka mieszamy z cukrem, z cukrem waniliowym i ubijamy do uzyskania gęstej piany. Dodaj olej roślinny i mleko, kontynuuj ubijanie. Wlej proszek do pieczenia ciasta i mąkę i ubij wszystko dobrze, aż będzie gładkie.

Klasyczne ciasto Bento: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlać ciasto biszkoptowe na blachę do pieczenia i wysłać do pieczenia w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180C.

Klasyczne ciasto Bento: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Podczas pieczenia biszkoptu przygotuj krem. Ubij ser twarogowy, śmietanę i cukier, aż będą gładkie.

Klasyczne ciasto Bento: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyjmij biszkopt, pozwól mu trochę ostygnąć. Za pomocą pierścienia kształtującego o średnicy 10 cm Wytnij 3 koła. Złóż ciasto, smarując ciasta kremem.

Klasyczne ciasto Bento: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Posiekaj kawałki biszkoptu, przykryj boki ciasta powstałym okruchem. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aby ciasto się namoczyło.

Klasyczne ciasto Bento: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy
Our site uses cookies. For more information, see Privacy Policy.
Okay