desery 07.10.2022

Panna Cotta bez cukru

30 min
4 porcje
Panna Cotta bez cukru
0

Nie odmawiaj sobie przyjemności delektowania się pysznym deserem! Po prostu wybierz do tego bardziej przydatne opcje. Na przykład panna-kot bez cukru. Możesz gotować z mrożonymi lub świeżymi jagodami. Druga opcja jest jeszcze łatwiejsza!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić Maliny w temperaturze pokojowej. Wystarczy 5-7 minut, aby szron zniknął z powierzchni jagód.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zmiel Maliny w blenderze. Jeśli jagody są kwaśne, dodaj substytut cukru do smaku.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą i odstawić na 15 minut.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz śmietanę, mascarpone, wanilinę i żelatynę.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Gotuj ten przedmiot na średnim ogniu przez kilka minut, unikając silnego wrzenia.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Najpierw ułóż puree malinowe na dnie przygotowanych pojemników, a na wierzchu ostrożnie napełnij kremową częścią deseru. Włóż Panna Cotta do lodówki do zamrożenia na 2-3 godziny.

Panna Cotta bez cukru: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Przepis Wideo

Foto: Aleksandra Maksimova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz