Plus pianki marshmallow to nie tylko smak i lekkość, ale także fakt, że można je przygotować przy użyciu różnych technologii. Na przykład takie pianki na aquafab są odpowiednie nawet dla tych, którzy przestrzegają postu lub diety wegetariańskiej. Żadnych jaj!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij aquafabę mikserem z maksymalną mocą, aż będzie gęsta.
Dodaj 130 g cukru w kilku seriach, kontynuując ubijanie.
Na koniec dodaj sok z cytryny i wanilinę.
Zagotuj wodę z agarem agarowym. Gotuj przez 3-4 minuty.
Dodaj pozostały cukier i zagotuj syrop, aż będzie gęsty.
Kontynuując ubijanie aquafaby, wlej syrop cienkim strumieniem.
Za pomocą strzykawki do ciasta nałóż masę na pergamin.
Pozostaw pianki na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy