desery 02.12.2022

Domowy sernik w piekarniku

1 godz. 40 min.
4 porcje
Domowy sernik w piekarniku
Vladislav Noseek, stock.adobe.com
0

Istnieje milion sposobów na zrobienie sernika. Różnią się składniki, technologia, procesy i czas. Ale w domu Zwykle chcesz czegoś prostszego i bardziej zrozumiałego. Ten domowy sernik w piekarniku jest właśnie taki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel ciasteczka w blenderze i wymieszaj ze stopionym masłem. Połóż masę na dnie formy.

Ubij twaróg, śmietanę, cukier i wanilinę w blenderze.

Dodaj jajka i ponownie ubij. Rozłóż nadzienie na warstwie ciasteczek.

Rozgrzej piekarnik do 150 stopni i umieść pojemnik z gorącą wodą na dnie.

Wyślij sernik do pieczenia przez półtorej godziny. Nie powinien się trząść, jeśli zostanie lekko wstrząśnięty. A wykałaczka powinna pozostać sucha.

Schłodzić w temperaturze pokojowej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy