Istnieje milion sposobów na zrobienie sernika. Różnią się składniki, technologia, procesy i czas. Ale w domu Zwykle chcesz czegoś prostszego i bardziej zrozumiałego. Ten domowy sernik w piekarniku jest właśnie taki!
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 190 g
- masło - 100 g
- twaróg (pogrubiony) – 500 g
- śmietana (od 30%) – 150 ml
- cukier - 175 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze i wymieszaj ze stopionym masłem. Połóż masę na dnie formy.
Ubij twaróg, śmietanę, cukier i wanilinę w blenderze.
Dodaj jajka i ponownie ubij. Rozłóż nadzienie na warstwie ciasteczek.
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni i umieść pojemnik z gorącą wodą na dnie.
Wyślij sernik do pieczenia przez półtorej godziny. Nie powinien się trząść, jeśli zostanie lekko wstrząśnięty. A wykałaczka powinna pozostać sucha.
Schłodzić w temperaturze pokojowej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy