dżem z topinamburu

2 godz. 30 min.
1 porcja
Dżem z topinamburu
0

Kiedy po raz pierwszy usłyszałem o dżemie z karczocha jerozolimskiego, od razu chciałem spróbować go ugotować. Wynik mnie zaskoczył! Okazuje się niezwykle delikatny i pachnący i zupełnie inny niż jakikolwiek inny. Polecam spróbować każdemu, kto szuka czegoś nowego i interesującego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie umyj karczoch jerozolimski, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Dodaj miód i odstaw na 2 godziny.

Sparz cytrynę wrzącą wodą, posiekaj blenderem i dodaj tam.

Wymieszaj wszystko razem i zwiń w sterylny słoik. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy