kapuśniak z kapustą bez papryki w słoikach na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kapuśniak z kapustą bez pieprzu w słoikach na zimę
0

W skarbonce przydatnych i praktycznych półfabrykatów – kapuśniak w puszkach, który zachwyci cię przez całą zimę. To klasyczny przepis z kapustą i bez papryki. Kilka słoików w przyszłości znacznie zaoszczędzi Ci czasu i wysiłku na gotowaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i wymieszaj z cukrem i solą.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i dodaj je do kapusty.

Wlej olej i wszystko wymieszaj. Pozostaw na chwilę, aby sok się wyróżniał.

Obierz pomidory, drobno posiekaj i dodaj do warzyw.

Dodaj przyprawy, zagotuj kapuśniak i gotuj przez 30-40 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet i zwiń kapuśniak do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy