dżem z trawy cytrynowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z trawy cytrynowej
0

Jeśli masz w rękach uprawę trawy cytrynowej i nie wiesz – co z nią zrobić-Mam już rozwiązanie! Ja też byłam w takiej sytuacji, więc chętnie podzielę się sprawdzoną opcją. Pyszny i aromatyczny dżem niewiele osób pozostawi obojętnych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij trawę cytrynową od gałązek, przykryj cukrem i pozostaw na jeden dzień.

Lekko zetrzyj obrabiany przedmiot za pomocą popychacza i dodaj wodę cynamonową.

Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj dżem przez 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.

Wlej go do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy