język teściowej z ogórków na zimę

30 min
12 porcji
Język teściowej z ogórków na zimę
0

Popularna sałatka ma wiele odmian. Ostatnio próbowałem języka teściowej z ogórków. Okazało się, że gotowanie jest proste i szybkie: nie musisz smażyć głównego warzywa i robić bułek. Dzielę się z Tobą ciekawym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ogórki moczyć wstępnie w zimnej wodzie przez 3 godziny.

Pokrój ogórki, pomidory i obraną cebulę.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pomidory, przyprawy, cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Dusić przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj ogórki i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Wlej ocet, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń. Po dniu przenieś słoiki do przechowywania w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy