kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 20 min.
4 porcje
Kawior z borowików na zimę przez maszynkę do mięsa
0

Klasyczne sposoby przygotowania borowików na przyszłość to po prostu ich suszenie lub zamrażanie. Proponuję pójść dalej i zrobić z nich taki niesamowity kawior. Co więcej, dzięki maszynce do mięsa jest bardzo prosty w przygotowaniu. Nie są potrzebne żadne specjalne umiejętności kulinarne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez pół godziny we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Posiekaj cebulę i marchewkę losowo i smaż na oleju na złoty kolor.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj przyprawy i zagotuj kawior.

Dusić przez 30-40 minut, wlać ocet i zwinąć w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy