chrupiące fińskie ogórki na zimę bez sterylizacji

20 min
8 porcji
Chrupiące ogórki po fińsku na zimę bez sterylizacji
Anzhela, stock.adobe.com
0

Fińskie hostessy zawsze wyróżniały się zaradnością. Z tego powodu wiele ich przepisów jest bardzo prostych. Jeden z tych dzisiaj chcę ci powiedzieć. Porozmawiamy o chrupiących ogórkach po fińsku na zimę. Gotuję je z dodatkiem marchewki, papryki i ziół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, zioła, marchewkę i obraną paprykę.

Zagotuj wodę, dodaj przyprawy, cukier, sól i ocet.

Dodaj posiekane warzywa i zioła, gotuj przez 5-7 minut.

Warzywa wyłowić łyżką cedzakową i włożyć do przygotowanych słoików.

Wlać wrzącą marynatę, zwinąć i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy