gotowana adjika na zimę

1 godz. 15 min.
10 porcji
Gotowana adżika na zimę
Olga Kuczkina, stock.adobe.com
0

Jeśli twoja rodzina uwielbia pikantne przekąski warzywne, przygotuj gotowaną Adjikę. Przepis jest śmiesznie prosty: wszystkie warzywa są mielone, mieszane z przyprawami i gotowane na małym ogniu. Ponadto czas gotowania można zmienić w zależności od pożądanej gęstości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę, obierz nasiona i spłucz.

Pokrój pomidory i przepuść przez sokowirówkę.

Paprykę, cebulę i czosnek obrać, zmielić w blenderze.

Wszystko wymieszaj w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól, przyprawy i odstaw na 1 godzinę.

Wlej olej i gotuj na małym ogniu przez 50-60 minut.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i włóż do czystych, suchych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy