dżem z agrestu i czarnej porzeczki

20 min
14 porcji
Dżem z agrestu i czarnej porzeczki
Ludmila, stock.adobe.com
0

Uwielbiam złożone smaki, więc często gotuję potrawy, mieszając różne jagody, owoce i warzywa. Z ostatnich eksperymentów mogę pochwalić się dżemem z agrestu i czarnej porzeczki. Radzę wypróbować ten ciekawy przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj porzeczki i agrest, włóż do dużego rondla.

Przykryj cukrem, przykryj i odłóż na bok na 3 godziny.

Dodaj wodę, kwas cytrynowy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Włóż gorący dżem do wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy