wkład do Kharcho na zimę

2 godz. 0 min.
6 porcji
Dressing do Kharcho na zimę
0

Uwielbiam eksperymentować z półfabrykatami na pierwsze i drugie danie, ponieważ oszczędza to dużo czasu w przyszłości. Próbowałem już zwijać różne sosy w słoikach, a ten przepis na Kharcho okazał się jednym z najbardziej udanych. Więc dzielę się nim również z Tobą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiel blenderem.

Drobno posiekaj cebulę, podsmaż na oleju i dodaj chmiel-suneli i posiekaną ostrą paprykę.

Spawaj śliwki przez 10 minut i przetrzyj przez sito.

Wymieszaj wszystko razem, zagotuj i gotuj prawie dwukrotnie na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól, pieprz, lavrushkę i umyty ryż.

Po kolejnych 20 minutach dodaj posiekane orzechy, kolendrę i czosnek.

Po kolejnych 15 minutach dodaj ocet.

Rzuć Kharcho do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy