pomidory z agrestem na zimę

20 min
8 porcji
Pomidory z agrestem na zimę
0

Kolejny przepis dla miłośników aromatycznych pikli. Pomidory z agrestem są genialne! W wyniku prostych działań otrzymujesz jednocześnie dwa niesamowite preparaty: słodko-kwaśne jagody i nie mniej smaczne warzywa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory nakłuć igłą w kilku miejscach.

Umieść pomidory i agrest w słoikach.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier, sól, ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami. Po dniu przenieś przedmiot do ciemnego, chłodnego miejsca.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy