marynowany czosnek z czerwoną porzeczką na zimę

45 min
4 porcje
Marynowany czosnek z czerwonymi porzeczkami na zimę
tycoon101, stock.adobe.com
0

W szczycie sezonu czosnku jest tak dużo, że czasami trzeba pomyśleć, jak go zachować, aby nie miał czasu na wyschnięcie. W takim przypadku zdecydowanie marynuję kilka słoików. Z przyjemnością dzielę się z wami bardzo nietypowym przepisem z czerwoną porzeczką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek. Dodaj wodę, połowę cukru i soli i gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Przetrzyj porzeczki przez sito. Dodaj ocet i pozostały cukier i sól do tego soku. Doprowadzić do wrzenia.

Włóż ząbki czosnku i pieprz do wysterylizowanych słoików.

Zalej marynatą porzeczkową i sterylizuj je przez kolejne 10 minut.

Rzuć się na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy