dżem jabłkowo-wiśniowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z jabłek i śliwki wiśniowej
OneBit, stock.adobe.com
0

Spośród wszystkich rodzajów dżemów najbardziej lubię robić mieszane preparaty - z różnych owoców, jagód, a nawet warzyw. Oto taki prosty, ale niesamowicie pyszny przepis na jabłka i śliwki wiśniowe-świetny powód, aby spróbować zrobić to samo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój jabłka i usuń pestki ze śliwki wiśniowej.

Przykryj wszystko cukrem i gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut do miękkości.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito, dodaj kwas cytrynowy i zagotuj.

Zwiń dżem jabłkowo-wiśniowy w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy