dżem z wiśni ogrodowych z pestkami bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z wiśni ogrodowych z pestkami bez sterylizacji
Olga pusta, stock.adobe.com
0

Najdłuższym i najbardziej pracochłonnym etapem gotowania dżemu z wiśni ogrodowych jest usunięcie nasion. Nie ma hacka na życie i musisz zrobić wszystko ręcznie. Dlatego czasami pomijam ten krok i robię z nimi mój ulubiony przedmiot. Mówię więcej!

Składniki

  • wiśnia (ogrodowa) – 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj wiśnie i oderwij je od gałązek.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Wlać wiśnie i ostudzić.

Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut.

Pozwól mu ponownie ostygnąć i gotuj jeszcze raz przez 10 minut.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy