galaretka z derenia

1 godz. 20 min.
4 porcje
Galaretka z derenia
dule964, stock.adobe.com
0

Dereń jest jedną z tych jagód, które najlepiej nadają się do gotowania galaretki, ponieważ dobrze gęstnieje. Ale ze względu na to, że jest gęsty i ze względu na pestki, praca z nim różni się nieco od pracy, na przykład z porzeczkami. Mówię więcej!

Składniki

  • Dereń - 1.5 kg
  • woda - 1.5 szklanki
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Dereń wodą i gotuj przez 20 minut po zagotowaniu.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier do puree.

Ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 30-40 minut na małym ogniu, aż będzie gęsty.

Wlej galaretkę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy