dżem z czarnej porzeczki z bazylią i miętą

30 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki z bazylią i miętą
tktyfy, stock.adobe.com
0

Chcesz zrobić fantazyjny dżem? Spróbuj dodać bazylię i miętę do czarnej porzeczki! To nada Twojemu deserowi świeży i jasny smak, który zachwyci i zaskoczy Twoich gości. Podawaj dżem na tostach lub dodaj go do jogurtu śniadaniowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zawiąż bazylię i miętę w pęczek.

Posyp porzeczki cukrem i zagotuj.

Dodaj warzywa i gotuj dżem przez 15 minut na małym ogniu.

Usuń warzywa i wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy