dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną bez gotowania

15 min
2 porcje
Dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną bez gotowania
Yotka, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować dżem agrestowy na zimę. Ale w klasycznej formie szybko się nudzi. Dlatego chcę dodać trochę więcej smaków i aromatów. Pomarańcza i cytryna są niesamowite do tego zadania. A dziś powiem ci również, jak go ugotować bez gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ cytrusowy i usuń wyciszoną skórkę do smaku.

Odetnij ogony agrestu.

Zmiel wszystko razem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Wymieszaj z cukrem, aż się rozpuści.

Włóż dżem do czystych, suchych słoików i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy