pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz zielony z serem topionym

35 min
4 porcje
Barszcz zielony z serem topionym
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Trochę roztopionego sera sprawia, że zielony barszcz jest jeszcze ciekawszy. Straci swoją przejrzystość, ale jednocześnie znacznie zyska na smaku. Dla urody używaj małych jaj przepiórczych do serwowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion i ugotuj w nim pokrojone ziemniaki, aż będą miękkie.

Posiekaj cebulę i czosnek, lekko podsmaż i wyślij do bulionu.

Po 5 minutach dodaj starty ser topiony i gotuj zupę, aż się rozpuści.

Dodaj posiekany szczaw i zioła, zagotuj zielony barszcz, dopraw i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy