marynowane starte buraki na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marynowane starte buraki na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś marynować starte buraki? Nawiasem mówiąc, w ten sposób rozwiązujesz kilka problemów jednocześnie! Po pierwsze, jest to gotowa przekąska na każdą okazję. Po drugie, można go użyć do przygotowania smażenia zupy lub gulaszu warzywnego.

Składniki

  • Burak - 2 kg
  • woda - 1 L
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 art.
  • ocet - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj buraki do miękkości, zetrzyj i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę z solą i cukrem, dodaj ocet i zalej marynatą buraki.

Zwiń słoiki i pozostaw do ostygnięcia do góry nogami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy