pierwsze dania 10.07.2022

solanka z wołowiną i groszkiem w powolnej kuchence

2 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z wołowiną i groszkiem w powolnej kuchence
5ph, stock.adobe.com
0

Gęsta i bogata solanka gotuje się dość długo, ale wynik jest tego wart. Co więcej, szczęśliwi właściciele multicookera mogą łatwo zaoszczędzić czas i wysiłek. Mówię ci, co, jak iw jakiej kolejności musisz zrobić!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę w wodzie w powolnej kuchence przez 1,5 godziny w trybie "Zupa".

Pokrój wszystkie pozostałe składniki w kostkę lub paski.

Odłóż wołowinę z bulionem i w tej samej misce podsmaż cebulę z marchewką do miękkości w trybie smażenia.

Dodaj całe mięso, w tym pokrojoną wołowinę, i smaż przez kolejne 4-5 minut.

Dodaj ogórki i koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Wlej bulion i gotuj wszystko razem przez pół godziny w trybie "zupy".

5 minut przed końcem dodaj groszek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy