pierwsze dania 22.01.2022

rosół grzybowy w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Bulion grzybowy w powolnej kuchence
JimmyC, stock.adobe.com
0

Obfity i bogaty bulion grzybowy można ugotować nawet w powolnej kuchence. Jest kilka cech tego procesu, o których chciałbym opowiedzieć więcej. A dopiero potem ugotuj z niego zupę lub podawaj osobno z chlebem!

Składniki

  • Grzyby - 400 g
  • cebula - 1 rzecz
  • marchew - 1 rzecz
  • woda - 2.5 L
  • Olej roślinny - 1 art.
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • liść laurowy - 1 rzecz

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor w trybie smażenia lub pieczenia.

Dodaj do niego drobno posiekaną marchewkę i pokrój grzyby na talerze. Piecz wszystko razem przez około 20 minut.

Napełnij grzyby wodą, dodaj liść laurowy i przyprawy i gotuj bulion przez około godzinę w trybie zupy lub duszenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy