pierwsze dania 22.01.2022

zupa z owoców morza

30 min
6 porcji
Zupa z owoców morza
norikko, stock.adobe.com
0

Zorganizuj małą ucztę! Zadzwoń do znajomych, wyjmij piękne naczynia i ugotuj pyszną zupę z owoców morza. Oryginalny przysmak z motywami francuskimi spodoba się każdemu bez wyjątku. Podawaj z krakersami czosnkowymi, cytryną lub limonką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę, czosnek i posiekaj.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.

Dodaj koktajl morski i smaż przez 7-10 minut, delikatnie mieszając.

Wlać sok pomidorowy i cytrynowy, dusić pod pokrywką przez 5 minut.

W rondlu zagotuj bulion, dodaj pieczeń, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Sól, posyp posiekaną natką pietruszki i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy