Bursztynowy dżem gruszkowy w plasterkach

3 godz. 0 min.
4 porcje
Bursztynowy dżem gruszkowy z plasterkami
sriba3, stock.adobe.com
0

Bursztynowy dżem otrzymał swoją romantyczną nazwę przede wszystkim ze względu na bardzo jasny i piękny odcień. Możesz go ugotować z różnych owoców, a nawet z niektórych warzyw, ale tym razem proponuję zatrzymać się na gruszce w plasterkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń środek z gruszek i pokrój w plasterki o grubości 3-4 mm.

Napełnij kliny cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Ustaw na minimalne ciepło. Dodaj przyprawy według uznania.

Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut, usuwając pianę.

Włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy