namoczone jabłka z miodem na zimę

20 min
4 porcje
Namoczone jabłka z miodem na zimę
8H, stock.adobe.com
0

Na zimę najbardziej chcesz zachować smak i zalety świeżych owoców. Namoczone jabłka z miodem to idealny sposób na cieszenie się ich smakiem i korzyściami przez cały sezon. I możesz podawać je tak, jak chcesz – jako deser, przekąskę, a nawet część przystawki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jabłka i włóż do wysterylizowanych słoików.

Wymieszaj wodę o temperaturze pokojowej, sól, cukier i miód, aż się rozpuści.

Wlej jabłka i spuść pozostałe nadzienie do słoika i włóż do lodówki.

Przykryj słoiki pokrywkami i pozostaw na 5 dni w temperaturze pokojowej.

Uzupełnij pozostałe wypełnienie, zamknij słoiki nylonowymi pokrywkami i umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy