kawior warzywny na zimę przez maszynę do mięsa

45 min
8 porcji
Kawior warzywny na zimę przez maszynkę do mięsa
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Używam tego przepisu co roku i zawsze cieszę się z wyników. Kawior warzywny przez maszynę do mięsa gotuje się szybko, okazuje się smaczny i delikatny. W razie potrzeby cukinię można zastąpić bakłażanem, a zamiast pomidorów użyć soku pomidorowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj warzywa i przepuść je przez maszynę do mięsa.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.

Dodaj paprykę, przyprawy i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj cukinię, pomidory, czosnek i sól. Przykryj i gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Rozłóż gorący kawior w słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy