zimowy kompot brzoskwiniowy bez cukru

45 min
4 porcje
Kompot zimowy z brzoskwiń bez cukru
severga, stock.adobe.com
0

Najczęściej do każdej konserwacji potrzebny jest cukier, ponieważ to on pełni rolę naturalnego konserwanta i wzmacniacza smaku. Ale to nie znaczy, że jeśli unikasz jego używania – nie ma opcji. Oczywiście, że tak, a oto jeden z nich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój brzoskwinie na połówki i włóż do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut, odcedź tę wodę i ponownie zagotuj.

Powtórz poprzedni krok.

Dodaj sok z cytryny do wrzącej wody i ponownie zalej brzoskwinie.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy