dżem galaretowaty z czarnej porzeczki

40 min
3 puszki po 0,5 l
Galaretowaty dżem z czarnej porzeczki
aviavlad, stock.adobe.com
0

Delikatny i aromatyczny, galaretowaty dżem z czarnej porzeczki jest łatwy do przygotowania dzięki temu przepisowi. Nie są wymagane żadne specjalne umiejętności, co oznacza, że początkujący kucharz poradzi sobie z zadaniem. Pyszny i zdrowy dżem galaretkowy uzupełni wszystkie Twoje desery.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń porzeczki z gałązek, opłucz i osusz.

Umieść jagody w garnku do gotowania, wlej wodę, zagotuj przedmiot i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut.

Wyłącz ogrzewanie, natychmiast dodaj cukier.

Wymieszaj dżem drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Włóż schłodzony dżem do wcześniej wysterylizowanych słoików. Dżem-galaretka z czarnej porzeczki radzę przechowywać w lodówce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy