kompot wiśniowy w puszkach z kucykami

35 min
4 porcje
Kompot z wiśni w puszkach z ogonkami
ycoon101, stock.adobe.com
0

Główną zaletą tego kompotu jest to, że wiśnie można konserwować bezpośrednio z kucykami. Oczywiście Kości również nie muszą być usuwane. To znacznie oszczędza czas, zwłaszcza jeśli robisz dużo napoju na raz,a jagody są naprawdę duże.

Składniki

  • wiśnia - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 1.5 szklanki
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wiśnie kucykami, włóż do sterylnych słoików i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw pod przykryciem na 10 minut, odcedź, ponownie zagotuj i ponownie napełnij.

Ponownie odstaw na 10 minut, ponownie odcedź, dodaj cukier i zagotuj syrop.

Wlej wiśnie po raz ostatni, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy