sos z czarnej porzeczki na zimę

40 min
4 porcje
Sos z czarnej porzeczki na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Dania będą jeszcze smaczniejsze, jeśli zostaną podane z sosem z czarnej porzeczki. Nie spiesz się, aby pobiec do sklepu, po prostu przeczytaj ten przepis, a sam z łatwością przygotujesz taką przyprawę. Co więcej, można go zamknąć w słoikach i będzie doskonale przechowywany do następnego zbioru.

Składniki

  • czarna porzeczka - 1 kg
  • ocet - 2 art.
  • cukier - 120 g
  • sól - 0,5 łyżeczka
  • woda - 150 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki i umieść w garnku z wodą.

Gotuj przez 15 minut i puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Przetrzyj masę przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.

Dodaj cukier, sól i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy