papryka w marynacie na zimę

40 min
4 porcje
Papryka w marynacie na zimę
matka_Wariatka, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co ugotować z papryki, aby było naprawdę pyszne? Proponuję marynować go na zimę! A następnie w przepisie szczegółowo opowiem, jak najlepiej to zrobić, aby było naprawdę smaczne.

Składniki

  • papryka - 2 kg
  • cukier - 100 g
  • ocet - 100 ml
  • Olej roślinny - 100 ml
  • woda - 1 L
  • sól - 1.5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę losowo.

Zagotuj wodę z resztą składników.

Włóż paprykę do marynaty i gotuj przez 5 minut.

Rozłóż go w wysterylizowanych słoikach, zalej wrzącą marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy