marynowana kapusta z papryką

30 min
4 porcje
Marynowana kapusta z papryką
northernrf, stock.adobe.com
0

Najbardziej lubię marynować kapustę na zimę od razu z innymi warzywami. Na przykład z pieprzem. Okazuje się nie tylko przystawką, ale kompletną gotową sałatką, która wprowadza przyjemną różnorodność do sezonowej diety. Złap sprawdzony przepis!

Składniki

  • kapusta - 1 kg
  • marchew - 2 kawałki
  • papryka - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 100 ml
  • ocet - 60 ml
  • cukier - 100 g
  • woda - 200 ml
  • sól - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj i wymieszaj wszystkie warzywa.

Zagotuje wodę z cukrem i wszystkimi innymi składnikami.

Napełnij warzywa i pozostaw na 3-4 godziny.

Ułóż kapustę w wysterylizowanych słoikach.

Ponownie zagotuj marynatę, zalej kapustę i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy