Jeśli jeszcze nie próbowałeś dodawać jabłek do klasycznego keczupu pomidorowego-na pewno potrzebujesz tego przepisu! Okazuje się jeszcze smaczniejszy i ciekawszy, z lekką kwaskowatością owocową. A dla pikanterii Dodaj do niego trochę czosnku.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- jabłka - 200 g
- czosnek - 1 Głowa
- cebula - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1.5 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa i jabłka i gotuj razem przez pół godziny.
Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj posiekany czosnek, sól i cukier.
Gotuj keczup przez kolejne 20-30 minut, aż będzie gęsty.
Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy