keczup pomidorowy z jabłkami i czosnkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Keczup pomidorowy z jabłkami i czosnkiem
Belaya Katerina, stock.adobe.com
0

Jeśli jeszcze nie próbowałeś dodawać jabłek do klasycznego keczupu pomidorowego-na pewno potrzebujesz tego przepisu! Okazuje się jeszcze smaczniejszy i ciekawszy, z lekką kwaskowatością owocową. A dla pikanterii Dodaj do niego trochę czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój wszystkie warzywa i jabłka i gotuj razem przez pół godziny.

Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj posiekany czosnek, sól i cukier.

Gotuj keczup przez kolejne 20-30 minut, aż będzie gęsty.

Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy