dżem żurawinowy z pomarańczami

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem żurawinowy z pomarańczami
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Tylko jedna lub kilka pomarańczy doskonale rozjaśnia każdy dżem, w tym żurawinę. To cytrusowa kwaskowatość, niezrównany aromat i Nowy przyjemny odcień koloru. Dzielę się od dawna sprawdzonym i ulubionym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żurawinę, obierz i drobno posiekaj pomarańcze i dodaj trochę skórki.

Przykryj wszystko cukrem, zagotuj i gotuj przez 5 minut, mieszając.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut.

Ponownie ostudź, gotuj ponownie przez 5 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy