marynowana rzepa na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Marynowana rzepa na zimę
Samuel Ponce, stock.adobe.com
0

Chcesz uzupełnić swoją zimową dietę o coś oryginalnego? Spróbuj zrobić marynowaną rzepę! Soczysty, chrupiący i pachnący – na pewno nie pozostawi obojętnym. Idealnie komponuje się z dowolnymi dodatkami i daniami mięsnymi i nie wymaga dużo czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rzepę w kostkę, posiekaj czosnek i chili i włóż wszystko do sterylnego słoika z przyprawami.

Zalej wrzącą wodą, pozostaw na 15 minut pod przykryciem i spuść tę wodę na patelnię.

Dodaj do niego cukier, sól i ocet. Ponownie zagotuj i wlej z powrotem.

Rzuć rzepę na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy