dżem ze skórki pomarańczowej

1 godz. 30 min.
1 porcja
Dżem ze skórki pomarańczowej
nkeskin, stock.adobe.com
0

Czy nadal wyrzucasz skórki pomarańczowe? Więc po prostu nie miałeś tego przepisu! Niesamowity gęsty dżem o niezwykle bogatym cytrusowym smaku to dar niebios. Co więcej, jest tak łatwy do przygotowania-jak się tu oprzeć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij skórki pomarańczowe wodą, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Spuść tę wodę i powtórz procedurę jeszcze dwa razy.

Pokrój skórki na małe kawałki lub przełóż przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i sok z cytryny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez pół godziny, mieszając.

Zwiń go w sterylny słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy