dżem gruszkowy z orzechami włoskimi i cytryną

50 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z orzechami włoskimi i cytryną
Yura Yarema, stock.adobe.com
0

Niezwykły dżem gruszkowy z orzechami włoskimi i cytryną to połączenie smaków, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodyczy. Będzie doskonałym deserem lub dodatkiem do herbaty. Jego przygotowanie nie zajmie dużo czasu, a wynik zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obierz i pokrój. Zalej cytrynę wrzącą wodą i pokrój również ze skórką.

Osusz orzechy na suchej patelni i posiekaj.

Gruszkę i cytrynę posyp cukrem, zagotuj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj orzechy i anyż i gotuj przez kolejne 20 minut na małym ogniu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy